Kedves Sztalker!
Itt megálltam olvasásodban:
Idézet:
elnézésedet kérem legutóbbi beírásom keménységéért, de sajnos nem volt időm akkor a hosszabb fogalmazáshoz. arról nem is szólva, hogy azt nem is tudtam hogy az M. Z. feliratú betoldások a hozzászólásodban téged takarnak, azt hittem az is idézet a könyvből. nem akartalak megsérteni.
A többit még nem ismerem, viszont szerintem a farizeusság csimborasszója, ha valakit azért udvarlunk körbe, mert azt hittük, hogy amit előbb "leanyáztunk", az nem tőle való..
Nincs kétféle arcom! S ha - szerinted - a nem nekem tulajdonított (vagy nem rólam feltételezett) - leköpésre érdemes, akkor, ha kiderült a valóság, se visszakozz!!
Némileg továbbolvasva, erre bukkantam:
Idézet:
A bibliával már csak azért sem lehet szembeállítani a filozófiát, mert pl. Pál levelei tulajdonképpen nagy százalékban filozófikus alkotások, okfejtések. Hitvallásaink megfogalmazása, a Szentháromság titkának megfejtése, a kanonizáció végrehajtása, az eretnek tanítások cáfolata a leghatározottabban filozófiai felkészültséget igénylő feladatok voltak. a dogmatika és a filozófia úgy viszonyulnak egymáshoz mint a zenében a dallam és az ütem, egyik a másik nélkül haszontalan és értéktelen. megneveztél három dogmatikai tételt a filozófia
Szerinted az Úr Jézus "csökött" volt Pál apostol nélkül? Ö nem különösebben forszírozta a filozofikus okfejtéseket. Én inkább azt mondanám, hogy korábbi, Saulus múltját nem tudta egészen levetkőzni Pál (nem is baj), de Péter maga is utal rá, hogy olykor elvesződik a szegény ember Pál gondolatmenetében...
A flozófia az Isten Országában annyi, mintha az anatómiai kérdésekben felvetődik az ember utódlásának témája és "rásegítésileg", agytekerő módon előadják a "gólya mesét".
Ha nem lesztek olyan, mint a gyermek, semmiképpen sem látjátok meg Isten Országát! Ismerős e mondat? Láttál már filozófiai dogmatikával, terminus technicussal, retorikával felszerelt gyermeket??