figyelő írta:
Gyurcsány a legkártékonyabb – Baló felesége szerint
2006. november 16. 15:34
(Heti Válasz)
Ezt a fiatalos jogásznőt már láttam a tv-ben, nem piskóta egy jelenség! Tudja, hogy mit kell lépnie!
A másik érdekesség, hogy a Tamás Gáspár Miklós, a nagy fidesz gyűlölő meg most szólította fel az szdsz-t, hogy oszoljon fel:
Idézet:
A Szabad Demokraták Szövetsége, amelyben én is voltam egykor valaki, volt valaha valami... Szép volt és fiatal. Kedves szabad demokraták, legalább a múltra ne hozzatok szégyent, a jelen úgyse ér sokat. Oszlassátok föl a pártot, hagyjátok a fenébe az egészet. Már minden hiába. Demszky levele után, higgyétek el, nem lehet többé szabad demokratának lenni. Jobb lesz nektek is - és mindenkinek- írja Tamás Gáspár Miklós a Népszabadságban megjelent levelében.
Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere, az SZDSZ egyik vezető alakja levélben kérte a miniszterelnököt, hogy ne fogadja el Gergényi Péter tábornok nyugalmazási kérelmét. Gergényi rendőrfőnököt - hírek szerint - Demszky "Budapestért"-díjra terjeszti föl. Korábban Kuncze Gáborral együtt kérték a tábornokot, hogy maradjon a helyén.
Tamás Gáspár Miklós a Népszabadság Vélemény rovatában írja: "nem titok - én is kifejtettem újabban a HVG internetes változatában -, hogy a rendőrség akciói úgy törvényesek, hogy a szerv betartja a nézetem szerint alkotmányellenes rendőrségi, szolgálati és nemzetbiztonsági törvényt, amely ellen meggyőződéses liberálisok hosszú évekig harcoltak. Ezek a törvények gúnyt űznek a jogállam eszméjéből, ellentmondanak számtalan alapjogi egyezségokmánynak, konvenciónak, nemzetközi szerződésnek, EU-alapelvnek és jogi normának, ám a parlamenti pártok így látták jónak."
TGM az "elnyomó rendőrállam jelképének" nevezi Gergényit és arra kéri az SZDSZ-t, hogy legalább a múltra ne hozzanak szégyent, hagyják a fenébe az egészet, és oszlassák fel az SZDSZ-t, Könyörgök, oszlassák föl! című írásában.
Korábban Szent-Iványi István, az SZDSZ Európa Parlamenti képviselője a hvg.hu-nak adott interjúban jelentette ki, a párt Gyurcsány őszödi beszéde óta téves úton jár, el kell ítélnie a rendőrség túlkapásait, és nem vállalhat közösséget Gergényi Péterrel.
(Népszabadság/hvg.hu)
A harmadik hír viszont szörnyű, mivel a Demszky most tüntette ki Gergényit Budapestért díjjal.
A negyedik hír folytatólagos, hiszen Demszkyhez is kapcsolható lehet. Kíváncsi vagyok, hogy az öt siemens-es főmufti vallomása, no meg a lefoglalt iratok amelyet egyenlőre titokként kezelnek a németek vajon napvilágra fog-e kerülni.
Tegnap hozták a lapok, hogy ezek a derék németek többek között a Combinók megrendelését elősegítendő kb 20 millió euró kenőpénzt fizettek ki bizonyos megrendelőknek világszerte. Vajon közreadják-e a neveket a derék németek?!