Kedves Teomo!
Én is úgy jártam, mint Te
. Hétvégén sajnos nem tudok írni, így ilyenkor mindig "egy rakat" hozzászólást kell átolvasnom. Megpróbálok reagálni.
Hogy OV, vagy GyF? Na jó.. Felülvizsgálom a döntésemet /csak aztán nehogy azt mondjátok, hogy megalkuvó vagyok
, mert már megkaptam, hogy a struccpolitika híve vagyok
/
Tény, hogy Orbán nem beszélt csúnyán, talán csinált is valamit az elmúlt négy éveben, és talán nem hazudott, vagy legalábbis nem mindenben, mint ahogy GyF saját szavaival mondta.
Nem tehetek róla, engem a hideglelés fog el, ha meglátom Orbánt, vagy Navracsicsot, és a többi fideszes politikust.
Aláírom, nem szimpátia alapján kell dönteni. Az egyik fél bevallotta, hogy lopott, csalt, hazududott és mindezt minősíthetetlen hangnemben, egyértelmű, másikat kell választani, de mint valamelyik hozzászólásomban írom, egyszerűen nem látom azt az embert, azt a pártot, akire egyértelműen azt tudnám mondani, hogy igen, ő az! Ő kell nekünk!
Ha már választani kell "az összers" közül, akkor Dávid Ibolyát választom.. Na mindegy.
Teomo, Te keversz valakivel, én nem mondtam, hogy Gyurcsány becsületes, egy szóval se, azt más írta.. Ez a dolog minden, csak nem becsületes.
Én kíváncsi vagyok arra, hogy mit fog csinálni ezzel a helyzettel, hátha kihoz belőle valami jót.. Hátha. Szerintem vigye végig ezt a ciklust, meglátjuk, mire mehet ilyen körülmények közt, ilyen értelemben nem kívánom azt, hogy lemondjon. A következő ciklusra meg úgyse válastják meg.
Hogy miért a kisemberek az áldozatok? Igen, én is kérdeztem már, hogy egy háború miért nem úgy zajlik, hogy a kormányfők fognak puskát és amelyik hamarabb megöli a másikat, az győz, és így nem kellene millióknak meghalniuk. Erre az a válaszom, hogy majd megkapják jutalmukat.
Orbán kormányzásáról hozzáértők /én nem vagyok az/ nekem elmondták annak árnyoldalait, engem akkor meggyőzött, sajnálom, de nem tudom leírni ugyanúgy.
A felelősség kérdését próbáltam kihangsúlyozni ezzel a nemtudás dologgal, de nem sikerül megértetnem veletek
Mondják, hogy a magyar nép depressziós.
Szerintem az is hozzájárul ehhez, hogy ilyen részletességgel tudatnak a "disznóságokról".
Jó, tudjunk a dolgokról, de ne így!
És igenis, van értelme annak, hogy jogom van nem beszélni a padtársammal
.
Tegyük fel, hogy a padtársad beszél neked órákon keresztül, már nagyon unod a dolgot, csak igennel, nemmel és "aha"-val válaszolsz. De ha te nem akarsz neki semmit se mondani, muszáj-e válaszolnod neki? Nem! Jogod van nem beszélgetni a padtársaddal.
Egyébként igazad van abban, hogy alapvetően az veszi el a kisemberek életkedvét, amit tettek vele. De nem lehetne ezt azzal enyhíteni, hogy nem ilyen koncentrációban vágod neki oda a keserű valóságot?
Jó, ne nemtudásnak nevezzük, ez így tényleg helytelen, mondjuk azt, hogy a politikusok bánjanak felelőségteljesen azzal, hogy mit mikor és hogy szivárogtatnak ki.
Természetesen nem lenne jobb a kisember sorsa akkor sem, ha nem tudná, hogy miért szenved, de itt is csak azt tudnám hangsúlyozni, hogy micsoda nagy felelőssége van itt vezetőinknek.
"Félrevezette az embereket az ország valódi állapotáról. Ez alkotmányellenes." Ebben is igazad van.
"én egyáltalán nem érzem úgy, hogy szítanák a gyűlöletet" Én úgy érzem. Ez van. Ja és én nem léptem fel az Árpádsávos zászlók ellen, mert egyszerűen műveletlen vagyok ahhoz, hogy tudjam, hogy ezzel mit akarnak kifejezni
de majd Ti megmondjátok nekem
"Ha úgy gondolod, hogy a jóérzésű emberek maradjanak ki belőle, akkor miért írogatsz politikával kapcsolatos dologokat a református portálra?"
Jó, most megfogtál
"ez a kiszivárgott beszéd sok volt." nekem is..
Kedves Teomo, ha hiszed, ha nem, nekem jól esett a hozzászólásod