figyelő írta:
Erika írta:
Mint hivatásos mezőgazdász, csak halkan megjegyzem, a mi vidékünkön előbb jön az alapos talajművelés, aztán tudni kell, milyen talajba milyen vetőmag való.
Én viszont évtizedekkel ez előtt, a Reformátusok Lapjában olvastam, hogy Palesztinában
előbb elszórják a vetőmagot, majd azt beszántják Ezért tűnik pazarlónak, feleslegesnek a terméketlen helyekre vetés. Mert csak utána derül ki; mi érdemes szántföldnek...S a kifordított köveket összegyűjtik.
hatalmas félreértése a napjaink missziói "tervfeladatainak", amikor azt hiszik:
lelkigondozás kell, MEGKEDVELTETÉSE KELL AZ IGÉNEK, JÉZUSNAK.
Mit csinált az Úr, mikor színre lépett: felszólító mondattal kezdett:
"TÉRJETEK MEG!". Tehát semmi talajművelés előtte...
Figyelő igazat mond.
Azért hogy ki hogy értékeli nos ez nem tőle és a többi hírközlőtől függ.
És még valamit miért gyűlölték ok nélkül az Urat?
Jám 15
18.
Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem elébb gyűlölt ti nálatoknál.
19.Ha e világból volnátok, a világ szeretné azt, a mi az övé; de mivelhogy nem vagytok e világból,
hanem én választottalak ki magamnak titeket e világból, azért gyűlöl titeket a világ.
--
Miért gyűlölte őket (és minket) a világ?
Az igazságért ami az Úr Jézusban van.
Ez nem mézes mázos beszéddel kell tudtul adni.
Mert a torony felépítése mellet számot kell adnia az építkezésben kezdőnek hogy tényleg akarja e a tornyot mert bizony mindene még az élete is rá megy.
Azaz ha nem érték neki a Megváltó személye (HOGY ÖNMAGÁDT ADAT ÉRTEM- ÉRTED) hiába a tanítása, az nem fog vinni sehova.
MERT A TANÍTÁS IS RÓLA SZÓL HOGY MEGÉRTSÜK MÉIRT HALT MEGÉRTÜNK.
Vagy megértjük és ezért a felénk irányuló kimondhatatlan szeretetéért mindennél fontosabb lesz számomra még az életemnél is.
Vagy el utasítom kemény szívűségem miatt és azokat akiknek érték ez bizony bosszantásomra lesznek hogy dőlhetnek be ilyen ostoba mesének és még az akarják be adni hogy az életüket is feláldoznák érte.
Jó még a tanítása hát az ér valamit azt még egy pszichológus is feltudná használni valamire.
Akár lélek búvárkönyvnek is nagyon jó ön gyógyításra. De ehhez nem kell ilyen magas röpte mint
bűn, megváltás, átadott élet.
És bizony nagyon sértő hogy azt hiszik rólam hogy nem értem a lényeget.
--
Így bizony nem lehet érteni a lényeget.
Mert a lényeg az Úr Jézus Krisztus megváltásában van.
Amíg ezt nem értem addig semmit nem értek.
Erre kel vigyázni.
1Kor 1,18
Mert a keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak, a kik elvesznek; de nekünk, kik megtartatunk, Istennek ereje.
És ezért pont ezért sértődnek meg, ha megmondjuk azoknak akik nem akarnak a keresztről hallani.
1Kor 1
19.
Mert meg van írva: Elvesztem a bölcseknek bölcseségét és az értelmeseknek értelmét elvetem.
20. Hol a bölcs? hol az írástudó? hol e világnak vitázója? Nemde nem bolondsággá tette-é Isten e világnak bölcseségét?
21. Mert minekutána az Isten bölcseségében nem ismerte meg a világ a bölcseség által az Istent, tetszék az Istennek, hogy az igehirdetés bolondsága által tartsa meg a hívőket.
22. Mert egyfelől a zsidók jelt kívánnak, másfelől a görögök bölcseséget keresnek.
23. Mi pedig Krisztust prédikáljuk, mint megfeszítettet, a zsidóknak ugyan botránkozást, a görögöknek pedig bolondságot;
24. Ámde magoknak a hivatalosoknak, úgy zsidóknak, mint görögöknek Krisztust, Istennek hatalmát és Istennek bölcseségét.
25. Mert az Isten bolondsága bölcsebb az embereknél, és az Isten erőtelensége erősebb az embereknél.
26. Mert tekintsétek csak a ti hivatástokat, atyámfiai, hogy nem sokan hívattak bölcsek test szerint, nem sokan hatalmasak, nem sokan nemesek;
27. Hanem a világ bolondjait választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse a bölcseket; és a világ erőtleneit választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse az erőseket;
28. És a világ nemteleneit és megvetettjeit választotta ki magának az Isten, és a semmiket, hogy a valamiket megsemmisítse:
29. Hogy ne dicsekedjék ő előtte egy test sem.
30. Tőle vagytok pedig ti a Krisztus Jézusban, ki bölcseségül lőn nékünk Istentől, és igazságul, szentségül és váltságul:
31.Hogy, a mint meg van írva: A ki dicsekedik, az Úrban dicsekedjék.
--
Ez a feladatunk:
„
Mi pedig Krisztust prédikáljuk, mint megfeszítettet”...
Pál és a többiek egész életüket erre tették fel.
Ez nem játék, és nem buli, nem haveri váll veregetés.
Mert nem rólunk szól az üzenet.
Furcsa lenne ha be toppanna valaki és közölné velem hogy valaki aki helyettem ment hogy elvégezze az én feladatomat és meghalt, mind ez előre tudta hogy nincs más út és mégis értem vállalta mert nem akarta hogy én kerüljek ebben a helyzetbe. sőt kiderülne hogy tudtomon kívül ő támogatót mindig segíttet rajtam, gondoskodott rólam mind ezt úgy hogy még nem is tudtam róla hogy Ő ki is nekem.
--
Ezt a hírt átadni bizony nehéz feladat, (nem lehet elnevetgélni és nem lehet okolni hogy miattad halt meg miért nem mentél te ő sokkal jobb volt nálad)
De valahogy mégis el kell mondani és ha ehhez még egy levél is van amit Ő küld nekünk nos a levél is erről szól.
--
Mindezt sokan el bagatellizálják: ugyan már nem nagy ügy hiszen feltámadott és fel ment az Atyához.
Nos ha ez nem olyan nagy ügy lenne akkor bizony nem dicsőítette volna meg Atya olyan névvel ami előtt minden térnek meg kell hajolnia.
Bizony azok is megfognak hajolni előtte akik most földi életükben nem tették és nem ismerték el.
Kérdés mi hogyan értékeljük azt az áldozatot amit értünk az Úr Jézus Krisztus hozott.
Ettől függ további életünk.
Bocs a hosszú írásért.