Hát most időm nincs arra, hogy igehelyeket, vagy mások által levont igei következtetéseket bemásoljak
De szívesen összefoglalom, amit én megértettem ebből.
És bocsánat, ha vmit nem jól fogalmaztam, vagy félre értettem.
Számomra így jött le
Az Úr
segítőtársnak adta a nőt a férfi mellé. A férfinak volt szüksége rá, tehát becsülje is meg, szeresse, mint a saját testét, és akár az életét is "áldozza" oda, ahogy Krisztus az Egyházért.
Vagyis: SZERESSE, ápolja, gondozza, védelmezze. Adjon neki teret, hogy nőiességét megélhesse. /vigyázat, itt a helyretett nőiességről beszélek, nem arról, ami a világban diktál!/
A nő pedig engedelmeskedjen a férjének szeretetben, akinek a feje Krisztus /ebben benne van, hogy tudnia kell látni benne az Urat, vagyis a férfi bizony nem árt, ha kipróbált hitű, Krisztusban megerősödött FÉRFI/
(ja és egy pl. mennyire nem mindegy, hogy egy férfi hogy adja tovább a meglátását: ha szeretetben teszi, a nő hajlamosabb lesz elfogadni azt, mintha "parancsolgatna")
Addig engedjen neki, amig a férje ige szerinti lépéseket tanácsol, pl. a házasságban, közös életükben felmerülő döntésekben. Segítse, hogy a férje kibontakozhasson, vezethessen, hiszen Isten a férfit fogja számonkérni elsősorban. Ahogyan Ádámot kérte számon az Édenben!
Ezért a nő, legyen szelíd, alázatos, tanulásra fogékony: bővölködjön Isten Igéjének ismeretében, mert akkor fog tudni jól "segíteni", "kiegészíteni".
(
Számomra boldogság, ha a páromat úgy tudom bátorítani, segíteni, hogy ő ettől szárnyakat kap, és kiteljesedve éli a mindennapjait
Vágyom arra, hogy úgy teremthessem meg majd a leendő közös otthonunkat, hogy a családi fészek melegében feltöltődjön, és erőt gyűjtsön a élet mindennapos harcaihoz..)
Egyértelmű, hogy gyülekezetet ne vezessen, mert a férfi eleve erre a területre lett "teremtve", felkészítve, teljesen más a lelki, akár fizikai "felépítése" is, ha ezt nézzük. Ettől még, ha kapott olyan lelki ajándékot, amivel fiatalokat irányíthat, az evangéliumra taníthat, akkor tegye, pl. ifi vagy gyerekmunkában, és nem árt, ha egy férfi segítséggel együtt végzi. Hiszen a fiataloknak jó példa, amikor egy férfi, és egy női oldalról is kap információkat!
A nő temperamentuma, meglátásai, igei tanultsága igenis lehet segítség egy gyülezetben, hiszen másképp lát át dolgokat, sokkal sokrétűbben, nagyon empátiával, globálisabban.
DE: Láttam már nagyon áldott, női lelkipásztort is gyülekezetével együtt..hiszem hogy az Úr, így is megáldhatja őket. De ebből szerintem nem kéne "szokást" vagy "hagyomány" csinálni. Vannak kivételek. De legyen ez kevés, amely erősíti a szabályt.
Két írőnő, női evangélista élete, munkái nagyon sokat jelentenek nekem:
Elisabeth Elliot
Linda Dillow
sőt, akit személyesen is simerek: Szabó Ildikó /ő pl. egyedülálló/
Ők, számomra biblikus nők, akik megélik a nőiességüket Krisztusban, alázatosak, bölcsek, jó családanyák, és feleségek és még tanítanak is /előadás sorozatokat tartanak/