admin írta:
Fony írta:
Úgy érzem, elfogult vagy Ex javára.
Kedves Fony!
Csak remélni tudom, hogy nem.
Azt az elvet próbálom követni, hogy ezen a fórumon a véleményét mindenki kifejtheti. Úgy remélem, nem próbálja meg a
hitünket, ha a
vallásunkkal kapcsolatban fogalmazódik meg kritika.
A stílus, az egymással szemben megengedett hangnem a gyakoribb ok a beavatkozásra.
Nem állítom, hogy jól csinálom, de próbálok törekedni rá.
adminAdmin írta:
„…Azt az elvet próbálom követni, hogy ezen a fórumon a véleményét mindenki kifejtheti. Úgy remélem, nem próbálja meg a hitünket, ha a vallásunkkal kapcsolatban fogalmazódik meg kritika. …”
Kedves Admin!
Létezik egy (úgy gondolom) közös alapelv:
„….amint szeretnétek, hogy veletek cselekedjenek, ti is úgy cselekedjetek másokkal….”
Ha Ex ebben látja a küldetését, hogy a szálkát piszkálja mások szemében, hát tegye.
De akkor el kell, hogy viselje azt is, amikor a szemében lévő gerendára is felhívják a figyelmét.
Nagyon jól tudjuk, mik a problémák a Ref-ben Ex nélkül is.
De – mint ő is elismerte – a Hgy-ben is vannak halott gyülekezetek és haldokló emberek. Jobb lenne, ha mint (már) odatartozó őket ébresztgetné, nem pedig hagyná őket meghalni.
Elképesztő álláspontokat képvisel, és amikor reagálunk rá, a kijelentései többnyire maradnak, a reagálások pedig törlésre kerülnek.
Nincs ez így jól.
Ha megengeded, a „Mért vagyok itt?" kérdésre, még ha OFF-nak is számít, itt válaszolnék.
Egyszerűen azért, mert tudtommal ez egy református portál, eddig úgy gondoltam, hogy itthon érezhetem magam.
Ha katolikus lennék, valószínűleg a „Plébánia” fórumán lennék otthon, itt pedig vendég, ami a vendégszeretettel járó türelem ellenére sem járhat azzal, hogy sértegessem a vendéglátó házát és szokásait – vagy netán a lakóit.
De ez persze csak az én álláspontom, valóban nem vagy könnyű helyzetben, de Isten áldjon meg a modikkal együtt a munkádban és adjon felülről jövő bölcsességet a munkátokhoz – személyválogatás nélkül.
üdv
fony