GABRIEL777 írta:
Nem tudom,hogy van-e reinkarnáció vagy nincs,
annyira közel nem kerültem Istenhez,hogy erre
választ kapjak.
De a világnézetemben úgy szerepel a reinkarnáció pillanatnyilag,hogy valószinübb,hogy van mint az,hogy nincs.
Azok a keresztények akik elfogadják,valószínüsiík a reinkarnációt ,legtöbbszőr Illés és János profétát hozzák fel példaként.
Hisz Jézus maga utalt arra,hogy Illés eljött de nem ismerték fel,és,hogy Ő volt János próféta.
Egyébként mint hívőt nem foglalkoztat a kérdés,hisz a lényeg maga Isten,
Ő jobban érdekel,mint az,hogy van-e reinkarnáció vagy sem.
Szeretettel Gabriel
exrefis írta:
Fony írta:
Ti tudtok reinkarnációt valló keresztényekről?
A kereszténység és a reinkarnáció kizárják egymást. Ezzel együtt találkozhatsz magát kereszténynek mondó reinkarnáció hívővel és akár homokos hívővel is. Ezekben az esetekben a kereszténység az, amihez nincs közük.
A belemagyarázásokról meg annyit:
Állíts itt bármekkora képtelenséget, én lefuttatom a Csűrcsavar2.0-át a Biblián és adok rá neked igei magyarázatot.
Mindent és annak az ellenkezőjét is bele lehet magyarázni, persze akkor, ha az egészből kihagyjuk a Szentszellemet. Kicsit eltúlozva, ezt hívják teológiának.
üdv
ex
Erika írta:
Gabriel,a Bibliában nem olvastam sehol reinkarnációról.
Origenész is tévedett, ha ebben hitt.
net2rist írta:
http://www.catholic.com/library/Reincarnation.asp
picit összefoglalom:
Shirley MacLaine, a NewAge mértékadó ideológusa szerint Origenész hitt a reinkarnációban, és az erre vonatkozó részeket csak a Niceai Zsinat törölte ki a bibliából
szép teória, annyi baj van vele, hogy Origenész "összes bűne" annyi volt, hogy azt hirdette, hogy a megszülető gyerekek LELKE már születés ELŐTT létezett Istennél, másrészt viszont kifejezetten a reinkarnáció ELLEN érvelt (lásd az idézet az oldalon)
nekem EGYETLEN ige volt, ami mindig ABSZOLÚT BIZTONSÁGOT jelentett ezzel az egész témával kapcsolatosan:
Idézet:
Zsid 9,27. És miképen elvégezett dolog, hogy az emberek egyszer meghaljanak, azután az ítélet
Hm... talán meggyőztél... De lehet, hogy csak rossz a fordítás
Lehet, hogy a sok reinkarnáció után hal meg ténylegesen az ember, és utána jön az ítélet. Vagy 3 kimenetű ítélet van, üdvösség, kárhozat, újjászületés... Vagy az utolsó kettő ugyanaz...
Hozzatok még érveket...