Indu írta:
Kedves G7!
Elég furcsa, hogy te szektázol, meg hitgyülizel itt fennhangon már a többedik topikban - visszaélve azzal, hogy vannak itt keresztény társaink, akik őszintén felvállalták, hogy kik ők, és hova járnak gyülekezetbe. Ellenben te sértődötten visszautasítottad érdeklődésüket mikor a te személyedet akarták megismerni. (szíved joga, csak inkorrekt utána visszaélni a másik őszinteségével)
Aztán furcsa annak hátterén is, hogy te még egy keresztény szektához SE tartozol, nemhogy aktív hitgyakorló lennél egy történelmi egyházban.
Mivel még a Biblia mint Isten szava - mint legalapabb közös nevezőn sem vagy a fórummal - tán nem illendő béllyegezned másokat.
I.
Kedves I.
Szokásod szerint megint rágalmazol Igaz,hogy aki nyomonkövette a Te és Erika nekem intézett kérdéseit és az arra adott válaszaim azok számára a rágalmaid elég nevetségessen hangzanak.
Egy kérdésre nem válaszoltam,hogy mi az evilági foglalkozásom ill. a családomról nem írtam,ezen lovagolsz egyfolytában.
Ami viszont egy keresztény fórumon a lényeg kellene,hogy legyen,hogy mit tartok Jézusról mit tartok Istenről arra a kérdésekre viszont mindre válaszoltam.
A másik veszőparipád ,hogy Jézust tartom a legtisztább forrásnak a Bibliában és az ószövetségi részek mondái esetében hibásnak tartom a szószerinti értelmezést.
Vagyis nevetséges módón pont azzal támadsz egy keresztény portálon,hogy számomra Jézus tanítása a leghitelesebb a Bibliában.
De áruld már el nekem Indu,hogy te melyik gyülekezetben vagy aktív hitgyakorló,hisz ha jól értem most azt veted a szememre,hogy ritkán járok gyülekezeti összejövetelekre.
Azt nem is kérdezném meg,hogy mit jelent számodra az aktív hitgyakorló aki hétvégeken elmegy a templomba vagy az aki minden leheletével Istenre figyel ?
Hisz szemlátomást Te előtérbe helyezed a vallásosságot a hívőséggel szemben .
Számomra és szerencsére más hívők számára is fontosabb az,hogy mennyire figyelünk Isten akaratára,mint az,hogy mennyire figyelünk
emberek elvárásaira és hetente hányszor megyünk kőépületbe ,hogy a hitünkkel kérkedjünk.
Ezzel nem azt akarom mondani,hogy aki templomba jár az a hitével kérkedik de aki ezt
fontosabbnak tartja annál ,hogy milyen lelki kapcsolata van a hívőnek a Teremtőjével az semmit sem értett meg Jézus tanításából.