Rosta írta:
Azt, hogy te ennek okán minek nevezel engem, az alkotmányos jogokat védő Kossuth térieket, na és az egyházamat, hát az téged minősít.
Ex írta:
Így van. Csak nem felejtsd el, hogy én a Bibliát idézten ide, tehát téged meg az minősít.
Ez nem baj egyelőre, csak legalább picit el kéne gondolkodni Isten igéjén, ha már kereszténynek mondod magad.
Egyébként nincs semmi indulat bennem e miatt, csak Isten parancsát teljesítem, mikor emlékeztetlek az Igére, különben rajtam kérné számon az Úr a sorsodat, ha nem figyelmeztetlek.
Kedves Ex!
Bár nem nekem írtad, megfogadtam a tanácsot, (és bár még kereszténynek sem mondom magam, ha az Úr Jézus a magáénak tekint, - az Ő érdemére való tekintettel, - hálás vagyok Neki érte) gondolkodtam
az Igén, amit idekopiztál teóriáid alátámasztására.
„….1. Minden lélek engedelmeskedjék a felső hatalmasságoknak; mert nincsen hatalmasság, hanem csak Istentől: és a mely hatalmasságok vannak, az Istentől rendeltettek.
2. Azért, a ki ellene támad a hatalmasságnak, az Isten rendelésének támad ellene; a kik pedig ellene támadnak, önmagoknak ítéletet szereznek….”Mi ez a hatalmasság, aminek manapság itt a világban alá vagyunk rendelve?
Demokrácia – vagy – néphatalom.
Tehát néphatalom sincs, csak Istentől.Ezt az Isten által felhatalmazott népet pedig valaki nagyon átverte, hogy a néptől a maga és pártja számára megszerezze (kicsalja?) a felhatalmazást a vezetésre.
Vagyis ki támadt itt a hazugság, és félrevezetés fegyverével és kire? Ki vétett és ki ellen?
Átverni, ellene támadni az Isten által felhatalmazott népnek?
Azért ennek is kellene, hogy valami következménye legyen, (ha más nem, hát megtérés. (Ha már lebuktak)) mert mi a biztosíték arra nézve, hogy 4 év múlva nem ugyanezt ismétlik meg, még rafináltabb hazugságokkal?
─────────────────-
más
(nem akarok offolni, de hát ebbe a topikba írtad, amit írtál.)
Ex írta:
Én pedig a Bibilia szemüvegén keresztül viszonyulok a politikához. Ez a különbség közöttünk és nem arról van szó, hogy nekem nem jött be refiben. Én nagyon jól éreztem ott magam, ha valami nem jött le ott nekem, az, Isten Igéje, de kevés kivétellel másnak sem.
Dehogyis úgy viszonyulsz, kedves Ex.
A Refiben nem jött le neked Isten Igéje, a kevés kivételen kívül pedig ismersz mindenki mást, akinek ez nem jött le úgy ahogy Te elvárnád, hogy az lejöjjön másnak is úgy, ahogy (Neked) lejött.
(Lehet ezt csűrni a végtelenségig, míg a hites csavar gellert nem kap.)
És ezzel megítéled azokat az embereket, akiket soha nem láttál, személyesen nem ismersz, természetesen bibliai alapon.