Erika írta:
Az indiánok kiirtására gyártott elmélettel én sem értek egyet, nem tudom összeegyeztetni pl. a Róma 2:11-29-cel.
láttam egy indián apáról szóló filmet, akinek ikerfiai közül az egyiket elrabolta az ellenséges törzs. Sok-sok év múlva újra támadott a törzs, s az egyik sebesültet ez az apa ápolta. Miközben mosta le a harci színeket a férfi arcáról, ami felismerhetetlenné tette addig, -mi ez a különös érzés? tört fel az apából: felismerte az elrabolt fiát, aki szakasztott mása volt az otthon maradottnak.
Azért imádkoztam egész életemben, hogy úja egyesítsem a családomat, sírta örömkönnyek között az apa...addig is ahogy foglalkozott az unokáival, tanítgatta őket vadászni...modhatom sok keresztyén apa elé példaként lehetne állítani.
Kedves Erika!
Legalább te megpróbálsz érvelni.
Amellett, hogy az Igével természetesen egyetértek, nem igazán látom, hogy abból hogy következne az elméletem cáfolata.
Egy film pedig ebben a témában nem lehet érv, még akkor sem ha igaz történetet mutat be. Biztos vagyok benne, hogy a kánaáni népek is nagyon szerették a gyermekeiket, mégis eljutottak a hitgyakorlatukban olyan pontig, hogy Istennek elfogyott a hosszútűrése. Mi az akadálya, hogy ez más népek esetében is megtörténhessen?
Szerintem egy magyarázat van csak a dologra, hogy az európai emberek szemében az indiánokról egy romantikus képet festettek az bakkori bulvárírók, ők a természet szerető, csupa tisztesség és becsület heroikus nép, akiket a közelebbről ismert nyugati gonosz harácsoló ember kiírt.
Tessék itt van a színtíszta igazságtalanság!
Szó nincs arról, hogy fel lehetne menteni azokat az embereket minden alól, de a fenti mesterséges képnek sincs köze a valósághoz.
üdv
ex
üdv
ex
Ex, nemcsak csupa becsületes indánról olvashatunk akár a Karl May könyvekben sem, ugyanúgy vannak a becsületesek mellett galádok is, mint a keresztyén világban, így én nem látom rózsaszínűre sikeredve, igazságtalannak a rézbőrűekről szóló híradást.
Nemsok született amerikait ismerek személyesen, de az egyiknek pont indián volt a nagyapja,...talán akkortól vonhatjuk felelősségre a bálványimádásuk miatt őket, mikortól hallottak az Evangéliumról...úgy, ahogy Teomo is írta.